Kroon- en brugwerk

Een kroon is een kapje uit metaal, e.max of zirkonium op porselein dat over de bestaande tand wordt geplaatst. Kronen worden toegepast bij gebroken tanden, wanneer er niet voldoende houvast is voor vullingen, wanneer tanden verkleurd zijn of afgesleten, of om een breuk te voorkomen bij een grote vulling of wortelkanaalbehandeling. Met een goed gemaakte kroon krijgt de patiënt opnieuw de natuurlijke kleur, vorm en functie van de tand terug.

Ontbreken een of meerdere tanden, dan kan een brug een goede oplossing bieden. Naast esthetiek en kauwgemak voorkomen bruggen dat andere tanden scheef komen te staan, uitgroeien of zich verplaatsen.

Dental Art maakt kronen in kunststof, porselein, e.max, zirkonium, metaal of een goudlegering, afhankelijk van waar de te behandelen tand zich in de mond bevindt. Dit kan zowel met een traditonele impregumafdruk maar ook een intra orale mondscan kan bij ons in het labo verwerkt worden. De hoogte en de vorm van het snijvlak bepalen we zorgvuldig op basis van de beetregistratie. Tot slot bespreken we graag met u en uw patiënt de wensen van vorm en kleur in het labo.

Interesse in een samenwerking?

Contacteer ons vrijblijvend of lees meer over onze diensten.

Elke dag gaan we tot het uiterste! Alleen zo kunnen we steeds opnieuw een geslaagd esthetisch en duurzaam resultaat garanderen, nu en in de toekomst. Iedereen verdient immers een stralende glimlach!

Het Dental Art team

Cookies & privacy

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer

Ok